Deze website is een concept van SeoBureau

Bedrijfswagen verkopen

Bedrijfswagen verkopen? Hoe het Succesvol Verkoopt

Het verkopen van je bedrijfswagen kan een verstandige zakelijke zet zijn. Of je nu een upgrade wilt doen naar een nieuwere bedrijfswagen, je wagenpark wilt optimaliseren of gewoon wat extra kapitaal wilt vrijmaken, het verkopen van je bedrijfswagen kan verschillende voordelen bieden. In dit artikel gaan we dieper in op de stappen die je moet nemen om je bedrijfswagen succesvol te verkopen en hoe je dit proces kunt optimaliseren voor de beste resultaten.

Bedrijfswagen verkopen op een vlotte manier

Ben je op zoek naar manieren om je bedrijfswagen te verkopen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Het verkopen van je bedrijfswagen kan een slimme zet zijn om geld vrij te maken voor je bedrijf of om gewoon een upgrade uit te voeren. In dit artikel zullen we je enkele tips en trucs geven om je te helpen bij het succesvol verkopen van je bedrijfswagen.

1. Zorg Voor een Grondige Reiniging

Voordat je je bedrijfswagen te koop aanbiedt, is het essentieel om ervoor te zorgen dat deze er op zijn best uitziet. Potentiële kopers worden aangetrokken door een schone en goed onderhouden wagen. Neem de tijd om zowel het interieur als het exterieur van je bedrijfswagen grondig te reinigen. Vergeet ook niet om eventuele geurtjes te verwijderen.

2. Doe een Grondige Controle

Een andere belangrijke stap voordat je je bedrijfswagen te koop zet, is om een grondige controle uit te voeren. Zorg ervoor dat alle essentiële onderdelen zoals de motor, remmen, en ophanging in goede staat verkeren. Eventuele problemen moeten worden opgelost voordat je de wagen adverteert.

3. Maak Aantrekkelijke Foto’s

Aantrekkelijke foto’s zijn cruciaal om de aandacht van potentiële kopers te trekken. Zorg voor goed belichte foto’s van zowel de binnen- als buitenkant van je bedrijfswagen. Probeer de unieke kenmerken van de wagen in de verf te zetten. Dit zal helpen om je advertentie op te laten vallen.

4. Stel een Realistische Prijs In

Het is van vitaal belang om een realistische prijs in te stellen voor je bedrijfswagen. Doe onderzoek naar de marktwaarde van vergelijkbare voertuigen en overweeg de staat en het merk van je wagen. Een eerlijke prijs zal de kans vergroten dat je snel een koper vindt.

5. Schrijf een Aantrekkelijke Beschrijving

Een goede beschrijving van je bedrijfswagen is van cruciaal belang. Gebruik aantrekkelijke bewoordingen en benadruk de sterke punten van je wagen. Vermeld belangrijke details zoals het bouwjaar, de kilometerstand en eventuele extra’s. Een goed geschreven beschrijving kan het verschil maken.

6. Plaats Je Advertentie Online

Tegenwoordig is het internet de beste plaats om je bedrijfswagen te adverteren. Plaats je advertentie op populaire websites en platforms voor tweedehands autoverkoop. Zorg ervoor dat je duidelijke foto’s en contactinformatie toevoegt.

7. Wees Beschikbaar voor Vragen

Potentiële kopers kunnen vragen hebben over je bedrijfswagen. Wees altijd beschikbaar om deze vragen te beantwoorden en wees eerlijk over de staat van de wagen. Dit zal het vertrouwen van de kopers vergroten.

8. Onderhandel Slim

Als je potentiële kopers hebt aangetrokken, is het tijd om te onderhandelen over de prijs. Wees flexibel maar weet wat je minimumprijs is. Onderhandelen kan enige tijd duren, dus wees geduldig.

9. Stel de Verkoopovereenkomst Op

Zodra je een akkoord hebt bereikt met een koper, is het tijd om de verkoopovereenkomst op te stellen. Dit document moet alle details van de transactie bevatten, inclusief de prijs, de datum van overdracht en eventuele garanties.

10. Voltooi de Transactie

Last but not least, voltooi de transactie volgens de overeengekomen voorwaarden. Zorg ervoor dat je alle benodigde documenten, zoals de autopapieren en sleutels, aan de koper overhandigt.

Met deze tips ben je goed op weg om je bedrijfswagen succesvol te verkopen. Volg deze stappen zorgvuldig en je zult snel een tevreden koper vinden voor je wagen. Veel succes!

Bedrijfswagen verkopen

Optimaliseer de Verkoop van Tweedehands Personenwagens: BTW-Tolerantie en Meer

De Sleutelrol van BTW-Tolerantie

De lange levertermijnen en de groeiende elektrificatie van bedrijfswagens hebben geleid tot een overvloed aan tweedehands personenauto’s op de markt. Als BTW-plichtige ondernemer kunt u het meeste uit de verkoop van uw personenwagen halen door rekening te houden met enkele belangrijke overwegingen. Een van deze cruciale aspecten is de BTW-tolerantie.

Wat is BTW-Tolerantie?

Indien u als BTW-plichtige ondernemer BTW hebt afgetrokken bij de aankoop van uw personenwagen, kunt u bij de latere verkoop gebruikmaken van de BTW-tolerantie, zoals beschreven in Circulaire nr. 36/2015. Deze tolerantie stelt dat slechts 50% van de maatstaf van heffing onderhevig is aan BTW.

Het toepassen van deze tolerantie resulteert in aanzienlijk lagere BTW-kosten op de verkoopfactuur van uw personenwagen. Dit is van groot voordeel, aangezien particulieren de BTW niet kunnen terugvorderen en ondernemers slechts maximaal 50% van de BTW kunnen aftrekken. Door deze tolerantie toe te passen, kunt u een hogere verkoopprijs hanteren zonder nadelige gevolgen voor de koper.

Een Voorbeeld

Stel dat Bert, een IT-consultant, enkele jaren geleden een personenwagen heeft gekocht en daarbij 50% van de BTW heeft afgetrokken. Hij wil deze wagen nu aan zijn schoonmoeder verkopen voor € 17.500,00 (inclusief BTW).

Indien Bert de tolerantie gebruikt, zal zijn factuur er als volgt uitzien:

 • € 7.918,55 (zonder BTW)
 • € 7.918,55 + 21% BTW

Als Bert echter geen gebruik maakt van de tolerantie, zal zijn factuur er als volgt uitzien:

 • € 14.462,81 (zonder BTW)
 • € 14.462,81 + 21% BTW

In het eerste geval zal Bert, na het afdragen van de BTW, € 15.837,10 overhouden, terwijl hij slechts € 14.462,81 zou overhouden als hij de tolerantie niet toepast. De kosten voor zijn schoonmoeder blijven in beide gevallen hetzelfde.

Verkoop aan Autohandelaars

Bij de verkoop aan autohandelaars is het belangrijk om duidelijk te maken dat u de auto als BTW-plichtige verkoopt, inclusief BTW. Dit betekent dat de autohandelaar geen margeregeling kan toepassen en de auto met BTW moet doorverkopen. Dit kan de auto minder aantrekkelijk maken voor doorverkoop aan particulieren. Het is ook essentieel om bij de onderhandeling de maatstaf van heffing vast te stellen. Vaak wordt een prijs inclusief BTW afgesproken, maar het gebruik van de tolerantie zorgt ervoor dat de maatstaf van heffing voor de autohandelaar hoger is dan wanneer de tolerantie niet wordt toegepast.

Merk op dat de tolerantie niet kan worden toegepast op personenwagens die oorspronkelijk zijn gekocht bij een particulier of onder de BTW-margeregeling, omdat er in deze gevallen geen BTW is afgetrokken bij de aankoop. Bij de verkoop van deze personenwagens is altijd 21% BTW verschuldigd over de volledige maatstaf van heffing.

Belangrijke Verkoopfactuurgegevens

Naast het vermelden van de BTW-tolerantie op de factuur, vereist de BTW-wetgeving dat u de volgende gegevens opneemt met betrekking tot de verkochte personenwagen:

 • Merk
 • Model
 • Cilinderinhoud
 • Motorvermogen
 • Chassisnummer
 • Datum van eerste inschrijving

Het is ook raadzaam om de volgende gegevens toe te voegen:

 • Kilometerstand
 • Brandstoftype
 • CO2-uitstoot

Vermeld daarnaast op de factuur dat de auto wordt verkocht in de staat waarin deze zich bevindt en dat de koper de auto goed kent.

Stappen bij het Verkopen van Je Bedrijfswagen

1. Grondige Inspectie

Voordat je je bedrijfswagen te koop aanbiedt, is het essentieel om een grondige inspectie uit te voeren. Zorg ervoor dat je alle aspecten van de wagen controleert, zoals de motor, transmissie, remmen en elektronica. Eventuele defecten of problemen moeten worden aangepakt voordat je de wagen op de markt brengt. Dit verhoogt niet alleen de verkoopbaarheid van de wagen, maar kan ook de verkoopprijs verhogen.

2. Bepaal de Waarde

Het is belangrijk om de waarde van je bedrijfswagen te bepalen voordat je deze te koop aanbiedt. Dit kan worden gedaan door marktonderzoek te doen en te kijken naar vergelijkbare bedrijfswagens die momenteel te koop zijn. Houd rekening met factoren zoals merk, model, leeftijd, kilometerstand en algemene staat van de wagen om een realistische verkoopprijs vast te stellen.

3. Maak de Wagen Klaar voor Verkoop

Een schone en goed onderhouden bedrijfswagen zal meer potentiële kopers aantrekken. Zorg ervoor dat de wagen grondig wordt gereinigd, zowel van binnen als van buiten. Repareer eventuele cosmetische defecten en vervang versleten onderdelen indien nodig. Een frisse uitstraling kan het verschil maken bij het overtuigen van kopers.

4. Promotie en Marketing

Om je bedrijfswagen snel te verkopen, is effectieve promotie en marketing essentieel. Maak aantrekkelijke advertenties met goede foto’s van de wagen en beschrijf de belangrijkste kenmerken en voordelen. Plaats deze advertenties op online marktplaatsen, sociale media en lokale advertentieplatforms. Overweeg ook om de wagen aan te bieden bij lokale autodealers.

5. Onderhandeling en Afsluiting

Zodra potentiële kopers contact met je opnemen, wees bereid om te onderhandelen over de prijs. Wees realistisch en houd rekening met de marktwaarde en de staat van de wagen. Zodra je een overeenkomst hebt bereikt, zorg ervoor dat alle benodigde papierwerk correct wordt afgehandeld, inclusief de verkoopovereenkomst en eventuele eigendomsdocumenten.

Het verkopen van je bedrijfswagen kan een slimme zet zijn om verschillende redenen, van financiële optimalisatie tot het upgraden van je wagenpark. Door de juiste stappen te volgen, zoals grondige inspectie, het bepalen van de waarde, het klaarmaken van de wagen voor verkoop, effectieve promotie en professionele afhandeling van de verkoop, kun je het proces soepel laten verlopen en de beste resultaten behalen. Vergeet niet om altijd eerlijk en transparant te zijn bij het verkopen van je bedrijfswagen, wat het vertrouwen van kopers zal vergroten en je kansen op een succesvolle verkoop zal verbeteren. Veel succes!

Bij de verkoop van tweedehands personenwagens als BTW-plichtige ondernemer is het van groot belang om de BTW-tolerantie te begrijpen en toe te passen. Dit kan leiden tot aanzienlijke financiële voordelen voor zowel verkopers als kopers. Zorg ervoor dat u de juiste gegevens opneemt op de verkoopfactuur en communiceer duidelijk met autohandelaars om mogelijke geschillen te voorkomen. Met deze kennis kunt u maximaal profiteren van de huidige markt voor tweedehands personenwagens.


 

Bij Van Gils Automotivebieden wij u toegang tot een van de meest uitgebreide inventarissen van gebruikte auto-onderdelen op de markt. Ons streven naar kwaliteit is ongeëvenaard, en onze toewijding aan klanttevredenheid is onbetwistbaar. Ontdek waarom wij uw ideale keuze zijn voor hoogwaardige gebruikte auto-onderdelen.

Kwaliteit staat bij ons voorop

Wij begrijpen hoe belangrijk het is om betrouwbare auto-onderdelen te vinden voor uw voertuig. Daarom hebben wij ons toegelegd op het leveren van alleen de beste kwaliteit gebruikte auto-onderdelen. Onze strenge kwaliteitscontroles zorgen ervoor dat elk onderdeel dat onze voorraad verlaat, in optimale staat verkeert. Zo kunt u met een gerust hart vertrouwen op de duurzaamheid en prestaties van onze producten.

Duidelijke Garantievoorwaarden

Bij Van Gils Automotive geloven we in transparantie en eerlijkheid. Daarom bieden wij duidelijke garantievoorwaarden op al onze gebruikte auto-onderdelen. We willen dat u vol vertrouwen kunt rijden, wetende dat u gedekt bent in het zeldzame geval van een defect. Onze garantievoorwaarden zijn eenvoudig te begrijpen en garanderen uw gemoedsrust.

Experts in Autotechniek

Onze medewerkers zijn niet alleen verkopers, maar ook autotechnische experts. Met diepgaande kennis en jarenlange ervaring in de autotechniek, kunnen zij u deskundig advies geven over de beste onderdelen voor uw voertuig. Of u nu een ervaren monteur bent of een beginnende doe-het-zelver, wij staan altijd klaar om u te helpen.

Uw Betrouwbare en Professionele Partner

Van Gils Automotive heeft zich bewezen als een betrouwbare en professionele partner in de auto-industrie. Onze toewijding aan kwaliteit, klanttevredenheid en technische expertise onderscheidt ons van de rest. Wanneer u bij ons winkelt, kunt u er zeker van zijn dat u hoogwaardige gebruikte auto-onderdelen krijgt die aan uw verwachtingen voldoen.

Waarom voor Van Gils Automotive Kiezen?

 • Uitgebreid Assortiment: Ons brede scala aan gebruikte auto-onderdelen biedt oplossingen voor verschillende automerken en modellen.
 • Kwaliteitsgarantie: Onze strenge kwaliteitscontroles zorgen ervoor dat u alleen de beste onderdelen ontvangt.
 • Transparante Garantie: Onze garantievoorwaarden zijn duidelijk en eerlijk, zodat u met vertrouwen kunt winkelen.
 • Deskundig Advies: Ons team van autotechnische experts staat altijd klaar om u te helpen bij het vinden van de juiste onderdelen.
 • Bewezen Betrouwbaarheid: Onze langdurige aanwezigheid in de markt getuigt van onze betrouwbaarheid en professionaliteit.

Conclusie

Als u op zoek bent naar hoogwaardige gebruikte auto-onderdelen en een betrouwbare partner in de auto-industrie, zoek dan niet verder dan Van Gils Automotive. Ons toegewijde team staat klaar om u te ondersteunen bij al uw auto-onderdelenbehoeften. Kies voor kwaliteit, kies voor betrouwbaarheid, kies voor Van Gils Automotive. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij u kunnen helpen uw voertuig in topconditie te houden.

 

Schuiven naar boven